Експерт пояснив, що може стримати агресію РФ в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, що може стримати агресію РФ в Азовському морі

Експерт пояснив, що може стримати агресію РФ в Азовському морі
Джерело:  24 канал

Ефективним інструментом стримування Росії буде зупинка будівництва спільного російського-німецького газопроводу "Північний потік-2". Якщо проект не реалізують, це буде дуже болюче для Путіна. Про це повідомив експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Якщо будівництво "Північного потоку-2" зупинять, то Росії доведеться платити Україні за транзит російського газу до Європи. Ми зможемо цей газ використовувати в перспективі. Якщо Путін захоче почати широкомасштабну агресію проти нас, то цей фактор – транзит Україною газу – його стримуватиме, оскільки може спричинити до припинення постачання газу на Захід. Без "Північного потоку-2" Росія не зможе отримати надприбуток від німців", - каже експерт.

Хара також додав: щоб стримувати агресію Росії в Азовському і Чорному морях - потрібно будувати власний флот.

"Наша влада згаяла час і довго не хотіла помічати кризу на Азовському морі. Москітний флот – правильно, але військові не задоволені катерами "Гюрза", які не відповідають завданням, які вони повинні виконувати", - зауважив дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін намалював схему "порушень" українських кораблів у Керченській протоці для Меркель та Макрона, щоб переконати їх в тому, що вони йшли до Керчі для того, щоб підірвати міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?