Велика Британія може відмовитись від Brexit: суд ЄС прийняв рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія може відмовитись від Brexit: суд ЄС прийняв рішення

Велика Британія може відмовитись від Brexit: суд ЄС прийняв рішення
Джерело:  online.ua

Лондон має право в односторонньому порядку відмовитися від виходу зі складу Євросоюзу. Відкликати повідомлення про Brexit британська влада може доти, поки укладена угода з ЄС не вступить в силу.

Таке рішення прийняв суд ЄС, повідомляє ONLINE.UA.

У рішенні вищої судової інстанції ЄС йдеться про те, що Лондон може безперешкодно відкликати застосування статті 50 Договору про ЄС і тим самим відмовитися від Brexit.

"Це однозначне і безумовне рішення повинно бути направлено в письмовій формі в Європейську Раду. Відкликання підтверджує членство в ЄС відповідної держави на умовах, які не змінюються выдносно її статусу держави-члена та призводять до завершення процедури виходу", - зазначено в рішенні суду.

Слід нагадати, що позов до Європейського суду було направлено групою шотландських і англійських юристів, які наполягали на тому, що Велика Британія має потребу в голосуванні держав-членів для того, щоб відмовитися від виходу з ЄС. Після того, як суд ЄС дозволив Лондону в односторонньому порядку відмовитися від Brexit, експерти не виключають, що в британському парламенті тільки посилиться дискусія про проведення повторного референдуму про Brexit.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС затвердили угоду з Великою Британією по Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?