Рада ЄС збирає засідання по Україні: що будуть обговорювати
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС збирає засідання по Україні: що будуть обговорювати

Рада ЄС збирає засідання по Україні: що будуть обговорювати
Джерело:  interfax.com.ua

У Брюсселі відбудеться засідання Ради ЄС на рівні глав МЗС, головною темою якого стане Україна і ситуація в Керченській протоці. На цьому засіданні плануються обговорення жорсткої відповіді Росії, яка перекрила вільну навігацію в Азовському морі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Особливо важливо повернути спокій в Азовському морі і зробити так, щоб свобода навігації була гарантована. І ми подивимося, як найкращим способом чинити тиск на Російську Федерацію в цій області", - уточнив бельгійський міністр.

За словами Рейндерс, Євросоюз налаштований чинити сильний тиск на Росію, яка незаконно перекриває вільний прохід з Чорного в Азовське море і доступ до портів України. Він також підкреслив, що ЄС продовжить нинішню санкційну політику проти РФ, так як послаблювати тиск і скасовувати санції немає причин через відсутність прогресу у виконанні Мінських угод по Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині раптово виступили проти нових санкцій щодо Росії, заявивши, що для них немає причин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?