Додона відсторонили від посади президента: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Додона відсторонили від посади президента: що сталося

Додона відсторонили від посади президента: що сталося
Джерело:  online.ua

Конституційний суд Молдови відсторонив Ігоря Додона з посади президента через його відмову підписати низку законів. Варто зазначити, що це сталося уже вп’яте, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsmaker.

Тепер новий Кодекс про телебачення і радіо, закони про продаж Республіканського стадіону, перейменування свята 9 травня і про Генінспекторат карабінерів замість Ігоря Додона промульгує спікер парламенту або прем'єр. КС в черговий раз визнав, що повторний відмова президента промульгувати закон являє собою тимчасову нездатність президента виконувати свої обов'язки, при якій необхідне тимчасове виконання обов'язків.

 "З вимогою усунути президента від посади в КС звернулися спікер парламенту Андріан Канду і депутат ДПМ Серджіу Сирбу. У своєму зверненні від 7 грудня депутати попросили КС дозволити спікеру Андріану Канду чи прем'єру Павлу Філіпу ввести у дію замість президента Ігоря Додона п'ять законопроектів, ухвалених парламентом і не промульгованих президентом", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 24 вересня  Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента країни Ігоря Додона від посади.  Зазначається, що молдовський лідер відмовився повторно затвердити запропоновані Демократичною партією кандидатури Сільвії Раду і Миколи Чубука на посади міністрів — це і стало приводом для відсторонення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?