Порошенко виступив з важливою заявою про воєнний стан в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко виступив з важливою заявою про воєнний стан в Україні

Порошенко виступив з важливою заявою про воєнний стан в Україні
Джерело:  online.ua

Через запроваджений в Україні воєнний стан права українців порушуватися не будуть. Таку обіцянку дав президент Петро Порошенко під час звернення до українців у зв'язку з 70-річчям прийняття Загальної декларації прав людини, повідомляє ONLINE.UА.

"Якщо не буде відкритого вторгнення Росії за межами операції об'єднаних сил на сході і незаконно анексованого Криму, я підкреслюю, і це моя принципова позиція - ніяких обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться", - запевнив Порошенко.

Він підкреслив, що за порушення прав українців на Донбасі і в Криму повну відповідальність несе Росія. За його словами, саме Росія зараз нехтує головною цінністю людства - правом людини на життя, нагадавши, що з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, за даними ООН, більше 10 тисяч людей вбито, більше 23 тисяч отримали поранення.

Порошенко додав, що Україна продовжує збирати докази злочинів Росії проти України і українців, які будуть спрямовані в Гаагу.

"Переконаний, що спільними зусиллями ми подолаємо всі випробування. Агресор обов'язково понесе відповідальність, в тому числі за порушення Конвенції з прав людини, а верховенство права запанує на всій території України. Разом до перемоги! Слава Україні"!, - підсумував Петро Порошенко.

Нагадаємо, 10 грудня 1948 року в Парижі Генасамблеєю ООН була прийнята Загальна декларація прав людини, що містить 30 статей. Вже понад півстоліття в цей день відзначають Міжнародний день прав людини.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Порошенко передав гучне послання Путіну, закликавши його забиратися з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?