Відсторонення президента Молдови з посади: з'явилася перша реакція Додона
Категорія
Політика
Дата публікації

Відсторонення президента Молдови з посади: з'явилася перша реакція Додона

Відсторонення президента Молдови з посади: з'явилася перша реакція Додона
Джерело:  online.ua

Конституційний суд Молдови відсторонив президента від посади через відмову підписувати закони. Ігор Додон прокоментував це рішення, заявивши, що його спеціально відсторонили, щоб "антинародні", на його думку, закони зміг підписати спікер парламенту.

Такий коментар Додон дав російським ЗМІ, передає ONLINE.UА.

Додон переконаний, що ніяких наслідків його відсторонення з посади не понесе, нагадавши, що це відбувається вже в п'ятий раз. Він підтвердив, що його дійсно через суд відсторонили від виконання обов'язків через відмову підписувати закони.

"Я відмовився підписати чотири законопроекти, в тому числі про перетворення 9 Травня в "День Європи" замість свята Перемоги, про передачу ділянки землі колишнього республіканського стадіону під будівництво посольства США, про скасування інформаційних телепрограм російською мовою", - уточнив Додон.

При цьому молдавський лідер, відсторонений від посади, впевнений, що на виборах 24 лютого буде обраний новий парламент, який скасує ці закони.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 10 грудня Конституційний суд Молдови в п'ятий раз відсторонив Ігоря Додона, який дотримується курсу на зближення з Росією, з поста президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?