Хто потрапив під нові санкції ЄС: названі імена
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто потрапив під нові санкції ЄС: названі імена

Хто потрапив під нові санкції ЄС: названі імена
Джерело:  online.ua

В офіційному журналі ЄС опублікували рішення про введення санкцій проти причетних до фейкових "виборів" в ОРДЛО, які були проведені на 11 листопада на Донбасі. У список увійшли дев'ять чоловік, що представляють "адміністрації ЛНР і ДНР", повідомляє ONLINE.UА.

Під санкції ЄС потрапили: глава "ЛНР" Леонід Пасічник, "голова ЦВК "ДНР" Ольга Позднякова та "глава ЦВК"ЛНР" Олена Кравченко, "голова парламенту ДНР" Володимир Бідьовка, "спікер парламенту ЛНР" Денис Мірошниченко, "заступник голови ЦВК "ДНР" Олексій Найденко, "секретар ЦВК "ЛНР" Катерина Терещенко,"заступник голови ЦВК "ЛНР" Максим Свідченко і "секретар ЦВК "ДНР" Володимир Висоцький.

Введені санкції ЄС передбачають заборону на поїздки і заморожування активів. Це означає, що санкційні особи не можуть в'їхати на територію будь-якої держави-члена ЄС, і всі активи в ЄС, що належать цим особам, заморожені, а особи і організації ЄС не можуть надавати їм будь-які гроші.

"Відповідно до цього рішення загальна кількість осіб, включених до переліку ЄС, становить 164. Крім того, ЄС ввів заморожування активів 44 суб'єктам відповідно до цього режиму санкцій", - наголошується в повідомленні ЄС.

Президент України Петро Порошенко вже привітав рішення Ради ЄС про санкції проти причетних до фейкових "виборів" на Донбасі.

"Вітаю рішення Ради ЄС ввести нові санкції ЄС проти 9 осіб, причетних до організації та проведення незаконних "виборів" у тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей 11 листопада. За кожне порушення Мінських домовленостей, за кожну нову ескалацію агресії Кремль повинен отримувати адекватну відповідь демократичного світу", - написав український глава в соцмережі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що ЄС ввів персональні санкції за фейкові "вибори" в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?