Неочікувано: Філарет заявив про незгоду з Константинополем
Категорія
Україна
Дата публікації

Неочікувано: Філарет заявив про незгоду з Константинополем

Неочікувано: Філарет заявив про незгоду з Константинополем
Джерело:  ТСН

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що є питання, у яких він не погоджується з Константинополем. Зокрема, патріарх наголосив, що його архієреї можуть не прийняти вимог Вселенського Патріархату, передає ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

"Київський патріархат є найбільшою церквою і від нас залежить приймемо ми те, що нам будуть пропонувати, чи ні. Якщо це буде корисно нам, то ми приймемо, якщо буде не корисно нам – ні державі, ні українській церкві, ми просто не проголосуєм і відкинем все", -  заявив Філарет.

Варто зазначити, що на даний момент між УПЦ КП і Константинополем є дві найбільші розбіжності. Перша – Київський патріархат виступає за те, щоб Собор був виключно архієрейським, водночас у Стамбулі наполягають на участі у ньому вірян та звичайних священників. Друга розбіжність полягає у тому, що Києві хочуть, аби голосування під час виборів очільника Єдиної помісної церкви має бути відкритим, а Константинополь виступає за таємні вибори.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше предстоятель української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що РФ готує підґрунтя для того, щоб втрутитися в Україну із військовою силою. Новим приводом має стати нібито захист російської церкви Московського патріархату в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?