В Україні підвищують тарифи на опалення: коли і на скільки
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищують тарифи на опалення: коли і на скільки

В Україні підвищують тарифи на опалення: коли і на скільки
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2019 року в Україні підвищуються тарифи на опалення. Це рішення 10 грудня прийняла Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, повідомляє ONLINE.UА.

Глава НКРЕКУ Оксана Кривенко уточнила, що в кожній області нові тарифи на тепло розглядалися після проведення відкритих обговорень на місцях за участю органів місцевої влади і суспільства. За її словами, в середньому підвищення тарифів на тепло не перевищило відсоток зростання вартості газу - 23,5%, при цьому для споживачів бюджетної сфери тарифи на опалення знизили до 22%.

Керівник підкреслила, що при підвищенні тарифів на опалення регулітор вирішив не піднімати вартість електроенергії - тарифи на електрику залишаться незмінними.

У наведеній таблиці підвищення тарифів на опалення в Україні по областях зазначено, що в Києві тарифи на тепло підвищаться на 22,7% - з 785,94 грн за Гкал до 964,19 грн за Гкал (без ПДВ).

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що з 1 листопада 2018 року в Україні майже на чверть подорожчав газ для населення. Тепер українці платять за газ 8548,92 гривні за тисячу кубічних метрів, а не 6900 гривень, як було раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?