В Євросоюзі розказали, як РФ готувалася до нападу на українські кораблі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Євросоюзі розказали, як РФ готувалася до нападу на українські кораблі

В Євросоюзі розказали, як РФ готувалася до нападу на українські кораблі
Джерело:  online.ua

Єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг повідомив, що перед захопленням трьох українських кораблів та їхніх екіпажів поблизу Керченської протоки Кремль понад рік тому запустив дезінформаційну кампанію, спрямовану на пом'якшення громадської думки шляхом наклепів на Україну, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Він наголосив, що РФ проклала шлях до свого рішення про атаку українських кораблів через розповсюдження "фейкових новин".

"Підрозділ East StratCom Європейської комісії, відповідальний за висвітлення дезінформації, виявив складну мережу розповсюдження брехні, що виходить з російських джерел... Якщо ви думаєте, що інцидент виник нізвідки, ви помиляєтеся", - сказав Кінг у Брюсселі. "Дезінформаційна кампанія почалася набагато раніше, більше року тому, коли російські ЗМІ почали наполягати на тому, що влада Києва здійснює днопоглиблювальні роботи в Азовському морі у рамках підготовки до входження туди флоту НАТО", - нагадав він.

Кінг додав, що потім влітку з'явилися твердження, що Україна заразила морем холерою.

"Це продовжилося у вересні темним бурмотінням в російських ЗМІ, що прогнозували "інспіровані Заходом провокації" у Азовському морі, і повідомили, що США "планують зіткнення між українськими та російськими морськими силами в Чорному морі з 1990-х років"", - розповів він.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше офіційна представниця МЗС Росії  Марія Захарова звинуватила Україну в провокаціях в Азовському морі,  а також додала, що тепер "бандити з великої дороги взялися за Керченську протоку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?