Обмін заручниками: Україна підготувала важливу пропозицію Путіну
Категорія
Україна
Дата публікації

Обмін заручниками: Україна підготувала важливу пропозицію Путіну

Обмін заручниками: Україна підготувала важливу пропозицію Путіну
Джерело:  interfax.com.ua

На останніх в 2018 році переговорах ТКГ по Донбасу в Мінську українська сторона винесе чергову пропозицію Москві з обміну заручниками в двох варіантах. Подробиці важливої пропозиції України Путіну повідомив представник України в ТКГ Євген Марчук, передає ONLINE.UА з посиланням на Інтерфакс.

Марчук уточнив, що Київ на засіданні ТКГ 4 грудня вже запропонував варіант обміну заручниками, але Москва на нього не погодилася. Україна не збирається зупинятися і продовжить діяти заради звільнення ураінцев, незаконно утримуваних в російських в'язницях.

"Сьогодні готові варіанти обміну 27 грудня по формулі 23 на 23 і 66 на 19. Ми їх офіційно запропонували на засіданні 4 грудня. Не погоджується Росія. Ми знову будемо вносити пропозицію 19 грудня, коли буде 101-й раунд переговорів в Мінську, останній в цьому році", - підкреслив Марчук.

Раніше представниця України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко пояснювала, що формула 23 на 23 передбачає обмін 23 росіян в українських в'язницях на незаконно утримуваних в РФ українських політв'язнів. За формулою 66 на 19 Україна готова обміняти помилуваних російських бойовиків на українців, які потрапили в полон в ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше у Порошенка заявили про те, що захоплені Росією українські моряки в Азовському морі не підлягають обміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?