«Барабашово», Fashion Globus Ukraine та Асоціація текстильної промисловості Шанхаю підписали Меморандум про партнерство
Категорія
Економіка
Дата публікації

«Барабашово», Fashion Globus Ukraine та Асоціація текстильної промисловості Шанхаю підписали Меморандум про партнерство

«Барабашово», Fashion Globus Ukraine та Асоціація текстильної промисловості Шанхаю підписали Меморандум про партнерство

29 листопада у Харкові - столиці легкої промисловості України - відбулася знакова для вітчизняних виробників подія. Між організаціями України та Китаю, які представляють інтереси легкої промисловості, був підписаний Меморандум про співпрацю, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Бізнес-асоціація «Національне галузеве партнерство у легкій промисловості України» Fashion Globus Ukraine, ТЦ «Барабашово», китайська «Асоціація виробників швейного обладнання» й «Асоціація текстильної промисловості Шанхая» домовилися про партнерські проекти, які дозволять українським виробникам мати доступ до сучасного обладнання та до технологій, а також до різноманітних тканин, які виробляють 1250 фабрик.

Підписання Меморандуму, що впливає на розвиток легпрому України, відбулося в рамках міжнародної ініціативи Китаю «Один пояс - один шлях», представленої ще у 2013 році. КНР запросила тоді у проект країни, зацікавлені в економічному співробітництві. Метою ініціативи була побудова логістичних зв'язків між 60 країнами Центральної Азії, Європи й Африки, вдосконалення існуючих і створення нових торговельно-транспортних шляхів та економічних коридорів.

Причиною підписання угоди про партнерство з боку Fashion Globus Ukraine і «Барабашово» стало бажання розвивати легку промисловість України, у якій є всі підстави до зростання. Товари легпрому займають по обсягах споживання в Україні друге місце. У 2018 році галузь практично вийшла на докризові обсяги виробництва і досягла 99,4% від показників 2013 року. З огляду на тренд останніх років купувати made in Ukraine, у вітчизняних дизайнерів, виробників одягу і взуття, є всі підстави вирости. Для цього необхідно бути конкурентоспроможними за технологіями, швидкістю, обладнанням, треба бути гнучкими для забезпечення попиту.

Китай же є однією з найбільш розвинених країн за рівнем технологій, обладнання, тканин, фурнітури і за швидкістю впровадження інноваційних підходів. Там працюють більше 50 тисяч підприємств тільки з виробництва одягу, більше половини якого - це міжнародні бренди, що відшиваються у Піднебесній. Це означає, що китайський досвід можна вивчити і перейняти.

Відповідно до нової моделі міжнародного співробітництва та розвитку за допомогою двосторонніх і багатосторонніх відносин за участю Китаю, запропонованої в ініціативі «Один пояс - один шлях», став можливий міжнародний проект по створенню в Харкові сучасного технологічного хаба легкої промисловості Fashion hub, який відкриється на території ТЦ « Барабашово » у 2019 році.

Валерій Кирилко, комерційний директор концерну АВЕК і Ко, директор ТЦ «Барабашово» коментує: «Сьогодні ділове середовище України активно обговорює необхідність залучення міжнародних інвестицій. Але за економічною, соціальною та політичною ситуацією останніх 4 років очевидно, що прямолінійні підходи працюють слабше, ніж у докризові часи. Нинішній час вимагає активного залучення коштів для проектів, які сприяють зростанню бізнесу, як малого, так і великого, проектів, що впливають на розвиток галузей, здатних піднімати економіку. Нам потрібні інновації, технології, чужий досвід, який ми зможемо адаптувати під вітчизняні реалії. Таким проектом з розвитку легкої промисловості стане сучасний технологічний центр Fashion hub».

Концепція Fashion hub зроблена таким чином, щоб розширити межі для українських майстрів. Це можливість зібрати кращий міжнародний досвід і зразки по сучасному обладнанню та інноваційним технологіям в одному місці. Це майданчик для експозиції тканин і фурнітури міжнародного виробництва. Це широкий вибір і право замовити безпосередньо у постачальників все, що потрібно, при цьому, не виїжджаючи на виставки за кордон, що особливо важливо для дрібного бізнесу, який не завжди може брати участь у великих галузевих зарубіжних подіях. Це шанс потестувати нові технології на місці, в хабі, і навчитися працювати на сучасному обладнанні там же.

Крім Китаю, згоду на участь у проекті дали постачальники тканин, фурнітури та інших необхідних матеріалів з Туреччини, Південної Кореї, Японії, Марокко, Пакистану, Індії.

Представити свої тканини в хабі запрошена і Польща. Fashion Globus Ukraine брала участь в міжнародному ярмарку текстильної промисловості, що пройшла днями у Варшаві. У рамках презентації України відбувся показ колекцій більше, ніж десяти українських дизайнерів, що викликали позитивний резонанс.

Голда Виноградська, голова Національного галузевого партнерства у легкій промисловості України Fashion Globus Ukraine, радник міністра освіти і науки України, запросила польських виробників тканин в Україну, в міжнародний хаб легкої промисловості, де будуть виробники з різних країн світу. Голда Виноградська поділилася планами: «Моя мрія - відкривати іноземцям Україну, щоб налагоджувати співпрацю. Зараз ми починаємо з сектора легкої промисловості».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?