Макрон хоче оголосити надзвичайний економічний стан у Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон хоче оголосити надзвичайний економічний стан у Франції

Макрон хоче оголосити надзвичайний економічний стан у Франції
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що планує оголосити надзвичайний економічний стан у державі. Про це він повідомив під час свого телевізійного звернення до громадян країни, передає ONLINE.UA з посиланням на Le figaro.

10 грудня французький звернувся до нації у зв’язку з масовими протестами "жовтих жилетів" та пообіцяв збільшити мінімальні зарплати на 100 євро на місяць з 2019 року, а також скасувати заплановане збільшення податків для малозабезпечених пенсіонерів.

"Ми хочемо домогтися Франції, де є гідність, робота, де наші діти жили б краще за нас",
– заявив Макрон, додавши, що для цього треба приділити велику увагу середній та вищій освіті.

Як відомо, 9 грудня учасники масових протестів у Франції оприлюднили список вимог до влади країни. Цей список складається з 25 пунктів і вимоги розділені на 4 категорії. Протести у Франції тривають з початку листопада. Наймасштабніші акції відбулись у Парижі 1 та 8 грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  президент Франції Еммануель Макрон опинився в епіцентрі скандалу через світлини з двома молодими чоловіками, один з яких позує з оголеним торсом і демонструє на камеру середній палець. Політик відкидає усі звинувачення та критику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?