Експерт прокоментував міфи навколо «скандального» ДПТ Оболонського району
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт прокоментував міфи навколо «скандального» ДПТ Оболонського району

Експерт прокоментував міфи навколо «скандального» ДПТ Оболонського району

Про те, що проплачені мітинги і «замовні» статті в ЗМІ проти прийняття Детального плану територій (ДПТ) Оболонського району кажуть про серйозні замовників, які не зацікавлені у змінах в столиці, написав на своїй сторінці в Facebook експерт Олег Постернак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «Українські Новини».

«Хочу додати свій вклад у майбутнє міста і розвіяти міфи, які поширюють серед киян деякі політики. По-перше, ДПТ дає статус рекреаційної зони практично кожному двору, а значить і практично 100% захист від незаконної забудови. А в Оболонському районі це реальна проблема. Наприклад, недавній скандал зі сквером на вул. Героїв Сталінграда, 44, який сподобався одному забудовнику. Він через суд скасував рішення Київради про виділення ділянки під сквер. Фактично, в разі неприйняття ДПТ будівництво там може початися в будь-який момент. Те ж саме стосується і озера Білого, якого ДПТ дає статус рекреаційної та водоохоронної зони, а також передбачає благоустрій прибережної території. Проте, чутки про те, що озеро збираються засипати піском, серйозно озвучували в якості аргументів депутати Київради, які вимагали скасувати розгляд ДПТ. Мабуть, ніхто з них просто не знайшов часу хоча б прочитати документ», - зазначив експерт.

За його словами, в ДПТ також передбачена можливість будівництва на місці старих гаражів кількох багаторівневих паркінгів. «Це вирішить проблему масштабної незаконної парковки авто на тротуарах, дитячих майданчиках та інших громадських просторах. На сьогодні жителі Київської області та віддалених районів столиці просто залишають машини біля метро, вважаючи за краще добиратися до центру міста на громадському транспорті», - додав він.

За його словами, на вулицях Північній та Озерної планується створення сучасного мікрорайону з усією необхідною інфраструктурою. «Зараз там, наприклад, на Північній, біля гаражних кооперативів небезпечно гуляти навіть днем через наркоманів і бродячих собак. Аргументи противників ДПТ про щільну внутрішньоквартальної забудови говорять про те, що вони навіть з картою Києва погано знайомі. Вулиці Північна і Озерна мають тільки одну сторону, а значить і будинки розташовані тільки по одній стороні. Ні про яку внутрішньоквартальної забудови не може бути й мови», - написав експерт.

Він зазначив, що противники ДПТ користуються малої обізнаністю людей. «Варто просто відкрити сам документ, тоді все спекуляції здаються не просто притягнутими за вуха, а й смішними. Наприклад, спроба знайти «зраду» в тому, що власник вирішив побудувати на місці свого спорткомплексу «Акваріум» житловий комплекс. Однак сам факт, що проти прийняття ДПТ Оболонського району виступають окремі депутати Київради, проводяться проплачені мітинги і публікуються «замовні» статті в ЗМІ, говорить про серйозні замовників, які зацікавлені в «консервації» столиці as it is», - підкреслив експерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?