ЄС перерахував Україні 500 млн євро
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС перерахував Україні 500 млн євро

ЄС перерахував Україні 500 млн євро
Джерело:  online.ua

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Євросоюз перерахував Україні перший транш у розмірі 500 млн євро в рамках нової програми макрофінансової допомоги, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні ЄС виділяє 500 млн євро макрофінансової допомоги Україні. ЄС продовжує свою активну діяльність в Україні і підтримку її народу" - написав він.

Єврокомісія схвалила виділення коштів 30 листопада.

Разом з новим траншем допомога, виділена Євросоюзом Україні з 2014 року зросте до 3,3 млрд євро. Це найбільший обсяг коштів, виділений Європейським союзом країні, яка не є його членом.

Нагадаємо, що ще в червні ЄС остаточно затвердив 1 мільярд євро макрофінансової допомоги для України, яку буде спрямовано на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації і програми структурних реформ. 14 вересня Україна та ЄС підписали кредитну угоду та меморандум про надання 4-ї програми макрофінансової допомоги на 1 млрд євро. Верховна Рада України ратифікувала меморандум 8 листопада 2018 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман заявив, що динаміка економіки України відстає від потенційних темпів в умовах більш стрімкого зростання ВВП країн, що розвиваються. За його словами, головна причина — корупція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?