Змусити Росію відповісти за агресію проти України: США прийняли дві важливі резолюції
Категорія
Політика
Дата публікації

Змусити Росію відповісти за агресію проти України: США прийняли дві важливі резолюції

Змусити Росію відповісти за агресію проти України: США прийняли дві важливі резолюції
Джерело:  online.ua

Конгрес США прийняв дві важливі резолюції проти Росії. У них Палата представників виступила проти будівництва "Північного потоку-2" і засудила військову агресію Росії проти України в Керченській протоці, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на постольство України в США.

У резолюції по "Північному потоку-2" США закликали європейські уряди відмовитися від завершення будівництва російського газопроводу. У документі також винесена підтримка санкцій проти трубопроводу в рамках "Закону про протидію супротивникам Америки шляхом санкцій".

"У резолюції також наголошується, що "Північний потік-2" є кроком у зворотному напрямку в тому, що стосується забезпечення енергетичної безпеки Європи та інтересів США. Документ містить наполегливий заклик до президента США використовувати всі наявні інструментарії, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи через політику зменшення її залежності від російських енергоносіїв", - повідомляє українське посольство.

У резолюції по Азовському морю засуджується напад Росії на українські кораблі в Азовському морі. У документі політики закликають Москву негайно повернути Україні захоплені судна і моряків, припинити порушувати суверенітет цієї країни і перешкоджати українському судноплавству через Керченську протоку, нагадавши, що Україна має на це право відповідно до міжнародних норм.

У резолюціях також підтверджується, що США продовжать надавати Україні політичну та економічну допомогу, а також підтримку в сфері безпеки, необхідної для демократичного розвитку і незалежності країни. У документі окремо міститься заклик до президента США, союзників і партнерів Сполучених Штатів змусити Росію відповісти за триваючу агресію проти України.

У Держдепі США вже прокоментували можливість того, що проти "Північного потоку-2" будуть введені санкції.

"Ми продовжуємо переглядати можливі санкційні дії і закликаємо уряди або компанії звертатися до нас, якщо у них є питання про цей процес. Те, що ми прагнемо робити і продовжуємо робити на всіх рівнях, - це спонукаємо усі сторони зупинити проект. Німеччина, звичайно, може припинити свою політичну підтримку проекту і підтримати оновлення газової директиви", - повідомив помічник держсекретаря США по енергоресурсах Френсіс Феннон.

Також він підкреслив, що Вашингтон сумнівається в збереженні транзитних обсягів газу з Росії через Україну після 2019 року, коли планується запустити газопровід "Північний потік-2".

"Проблема більше в тому, що ви очікуєте довіряти Росії в підтримці і невідключенні газу. Я думаю, що з ситуацією в Керченській протоці, іншими інцидентами, кому-то важко покладатися і довіряти їй. І, фактично, Путін сказав, що вони розглянуть транзит через Україну, тільки якщо він буде мати комерційний сенс для Росії. Тому ми не бачимо збереження транзитних обсягів газу, нехай і скромних, як реального пропозиції", - підкреслив Феннон.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що влада США попередила Росію про можливість військової відповіді на агресію в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?