Переговорів більше не буде: Меркель виступила з категоричною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговорів більше не буде: Меркель виступила з категоричною заявою

Переговорів більше не буде: Меркель виступила з категоричною заявою
Джерело:  Reuters

Переговорів щодо виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу більше не буде. З такою заявою виступила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, відмовивши британській прем'єрці Терезі Мей, яка намагається домогтися додаткових гарантій за угодою Brexit, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Reuters.

"Ми сказали, що подальшого перегляду договору і нових перегорів по Brexit не буде", - наводить агентство слова Меркель після її зустрічі з Терезою Мей.

Нагадаємо, Тереза Мей напередодні вирушила в країни ЄС, щоб врятувати угоду про Brexit, яку вже погодили в Брюсселі, але яку не підтримують британські депутати. Вона вже відвідала Нідерланди, де провела переговори з голландським прем'єром Марком Рютте, а також зустрілася з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Тепер Мей вирушила до Брюсселя, де проведе переговори з керівниками ЄС.

У переговорах з лідерами ЄС Мей має намір наполягати на необхідності перегляду угоди по Brexit, щоб домогтися поліпшених умов. У свою чергу в Єврокомісії виключили можливість подальших переговорів - там вважають досягнуту угоду "кращою з можливих". З цього питання скликається екстрений саміт ЄС, який відбудеться 13 грудня.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що суд ЄС прийняв рішення про те, що Велика Британія може в односторонньому порядку відмовитися від Brexit без згоди інших країн Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?