Світовий Конгрес Українців звернувся до НАТО з важливою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Світовий Конгрес Українців звернувся до НАТО з важливою вимогою

Світовий Конгрес Українців звернувся до НАТО з важливою вимогою
Джерело:  Укрінформ

Новообраний президент Світового Конгресу Українців Павло Ґрод заявив, що міжнародній спільноті варто посилити дипломатичний та економічний тиск на Росію заради припинення війни в Україні, а не обмежуватись лише засудженням. Відсутність відповіді на агресію Росії може стати запорукою її продовження, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

Лист адресований очільникам держав НАТО та Генсеку Альянсу Єнсу Столтенбергу.

"В інтересах глобального миру та безпеки міжнародній спільноті варто негайно та рішуче діяти на підтримку територіальної цілісності України та основоположних прав її народу, який зазнає нападу іноземного агресора". – написав він.

За словами очільника СКУ, агресія, яка залишається без відповіді, невідворотно призводить до подальшої агресії. Він дав членам міжнародної спільноти низку рекомендацій із дипломатичної сфери.

"СКУ дає главам держав та урядів наступні дипломатичні рекомендації: вимагати від Росії негайного звільнення 24 українських моряків, позбавлених волі у порушення міжнародного права, та повернення трьох захоплених українських суден", – йдеться у листі.

Ґрод закликає світ вимагати від РФ дотримання міжнародних конвенцій та угод, підписантом яких вона є, зокрема конвенції ООН з морського права.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?