У Google пояснили, чому на запит "ідіот" пошуковик видає фото Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

У Google пояснили, чому на запит "ідіот" пошуковик видає фото Трампа

У Google пояснили, чому на запит "ідіот" пошуковик видає фото Трампа
Джерело:  online.ua

Керівництво Google виправдалося за те, що на запит "ідіот" пошуковик видає фото президента США Дональда Трампа. Гендиректор компанії запевнив, що співробітники Google не управляють результатами пошуку, а пошукова система видає кращі результати для кожного конкретного запиту.

Про це заявив гендиректор Google Сундар Пічаї під час слухань в Конгресі США, повідомляє ONLINE.UА.

"Якщо набрати слово "ідіот" в розділі "Картинки", з'являться фотографії Дональда Трампа. Я тільки що зробила це. Як працює пошук, якщо таке відбувається?", - запитала Пічаї конгресменка-демократка Зої Лофгрен.

Глава Google не зміг пояснити, чому пошуковик видає фото Трампа на запит "ідіот". Але він уточнив, що результати Google, що видаються, автоматично ранжуються більш ніж по двом сотням параметрів, включаючи актуальність, свіжість і популярність.

"Виходячи з цього, ми намагаємося відбирати найкращі результати для кожного конкретного запиту", - додав Пічаї, запевнивши, що в роботі Google немає Ніка політичної упередженості.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американський глава Дональд Трамп звинуватив керівництво пошукової системи Google в тому, що пошуковик навмисне "ховає" новини про успіхи президента США, а на перші шпальти видає тільки фейковий матеріал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?