В Європарламенті висунули жорсткі вимоги Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

В Європарламенті висунули жорсткі вимоги Путіну

В Європарламенті висунули жорсткі вимоги Путіну
Джерело:  online.ua

Європарламент вимагає, щоб Путін негайно звільнив українських моряків і політичних заручників, незаконно утримуваних в російських в'язницях. Якщо Кремль не виконає ці вимоги, то ЄП застосує жорстку відповідь у вигляді нових санкцій.

Про це заявив співдокладник Європарламенту по Україні Михайло Галлер, повідомляє ONLINE.UA.

Жорсткі вимоги Росії були висунуті Європарламентом під час обговорення доповіді про імплементацію Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

"Ми хотіли б закликати до звільнення українських моряків, і повинні бути санкції, якщо цього не відбудеться. Ми закликаємо Путіна, будь ласка, звільните моряків, щоб вони могли повернутися додому", - заявив Галллер під час засідання ЄП.

В Європарламенті також закликали Путіна звільнити Олега Сенцова, підкресливши, що дуже цінують прихильність українського режисера захисту людини, що він висловив, виступаючи проти незаконної анексії Криму.

Під час дебатів Європарламентарі також вимагали, щоб Росія припинила провокації в Азовському морі та дотримувалася міжнародного права.

Виступ Галлера підтримала Верховна представниця Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні. Вона приєдналася до всіх вимог європарламентаріїв до Росії.

"Міжнародне право зобов'язує Російську Федерацію забезпечити безперешкодне та вільне проходження всіх суден через Керченську протоку. Поведінка Росії порушує міжнародне право і призводить до економічної шкоди не тільки для України, але і для суден, які курсують під флагами ЄС", - підсумувала Могеріні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко звернувся до Путіна з відкритою заявою, звинувативши президента Росії у війні, яку той веде проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?