Путін діє з позиції слабкості: німецький політик пояснив, чому Росія воює проти України і Заходу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін діє з позиції слабкості: німецький політик пояснив, чому Росія воює проти України і Заходу

Путін діє з позиції слабкості: німецький політик пояснив, чому Росія воює проти України і Заходу
Джерело:  The Guardian

Російський глава Володимир Путін веде війну проти України і Заходу через слабкість і відсталість Росії. Він сьогодні відчуває себе загнаним в кут, але намагається затримати власний занепад, використовуючи останнє, що є - військову силу і контроль над доступом до енергетичних ресурсів.

Про це написав голова комітету у закордонних справах парламенту Німеччини Норберт Рюттген на сторінках The Guardian, передає ONLINE.UA.

Німецький політик підкреслює, що в 2018 році Путін активізувався і намагався захопити нові території. На думку Рюттгена, напад на українські кораблі в Азовському морі - це підтвердження того, що Росія фактично захопила Азовське море військовою силою, показавши світу "другий Крим".

Політик пояснює, що конфлікт між Росією і Україною не можна назвати двостороннім, так як він ставить під сумнів європейський політичний розклад - чи переможе верховенство закону ідею про "верховенство грубої сили". У зв'язку з цим, на думку Рюттгена, перебільшити значення війни в Україні дуже важко, але щоб повернути мир в цю країну, країнам ЄС потрібно повернутися до діалогу з Путіним.

"Я точно не намагаюся виправдати російську військову агресію. Україна - суверенна країна і має право вирішувати, до якого з альянсів приєднається. ЄС зробив правильно, коли підтримав цей процес з самого початку. Але було наївним з боку Заходу вважати, що Росія просто змириться з таким розвитком подій", - пояснює свою позицію німецький політик.

Він підкреслює, що Захід повинен бути готовим до того, що Москва може вирішити вдарити по узбережжю Азовського моря, щоб прокласти сухопутний коридор до окупованого Криму. Тому політик закликав ЄС скоординуватися і обговорити всі можливі кроки, які не переступають межу війни, щоб зупинити Путіна.

Рюттген закликав Росію негайно відпустити українських моряків і назавжди припинити спроби перешкоджати свободі пересування суден в Азовському морі. Також він вважає, що всі сторони Мінських угод повинні виконати всі пункти мирного плану по Донбасу, так як без цього ЄС не зможе пом'якшити і скасувати введені проти РФ санкції.

"Але потрібно піти далі. Зокрема, Німеччина повинна змінити ставлення до сумнівного проекту "Північний потік-2", який навряд чи можна назвати комерційним проектом. Він має серйозні геополітичні наслідки", - підсумував німецький політик, коментуючи можливості зупинити російську агресію проти України, яка може перерости у велику війну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині несподівано відмовилися вводити нові санкції проти Росії, вважаючи, що для них немає причин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?