Тримають на окропі і баланді: Сенцов в новому листі звернувся до Європарламенту
Категорія
Україна
Дата публікації

Тримають на окропі і баланді: Сенцов в новому листі звернувся до Європарламенту

Тримають на окропі і баланді: Сенцов в новому листі звернувся до Європарламенту
Джерело:  online.ua

Український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській в'язниці в Лабитнангі, написав лист російської правозахисниці Тетяні Щур, в якому поскаржився на російських тюремників і висловив надію на те, що його почують в Європарламенті 12 грудня на церемонії вручення премії "За свободу думки" імені Сахарова.

Текс листа Сенцова, датованого 7 грудня, правозахисниця опублікувала в мережі, повідомляє ONLINE.UA.

"З приводу грошей не варто поки турбуватися - ті 15 тис., Як лежали на рахунку, так і лежать, - в магазині місцевому я був два місяці тому, так що тепер харчуюся, в основному,"завтра" і "на наступному тижні" . Смішно і сумно одночасно, коли тебе півсвіту, за чутками, підтримує, а ти вже місяць на окропі прориваєшся і на баланді! Але це все дрібниці, які вирішаться рано чи пізно. Головне, що головне робиться: п'єса поставлена, через тиждень "мотор" і кіно, роман вже на 2/3 завершено, дитячі оповідання вже перевидають в третій раз, а після Нового року я перешлю на волю ще один збірник - чому йому тут припадати пилом? Ну, і в Страсбурзі мене теж, сподіваюся, почують", - написав Сенцов.

У листі бранець Кремля підкреслив, що російські тюремники не тільки не віддають йому посилку з теплими речами і продуктами, але і не дозволяють ходити в магазин. За словами Сенцова, після виходу з голодування він харчується "завтра" і "на наступному тижні".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український політв'язень Олег Сенцов став лауреатом премії імені Андрія Сахарова. Церемонія нагородження премією, яка вручається за "винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій земній кулі", відбудеться 12 грудня в Страсбурзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?