Питання зрушилося з мертвої точки: з в'язниць ОРДЛО в Україну перевели перших засуджених
Категорія
Україна
Дата публікації

Питання зрушилося з мертвої точки: з в'язниць ОРДЛО в Україну перевели перших засуджених

Питання зрушилося з мертвої точки: з в'язниць ОРДЛО в Україну перевели перших засуджених
Джерело:  online.ua

У середу, 12 грудня, відбувся перший етап довгоочікуваного переміщення засуджених з в'язниць ОРДЛО на підконтрольну Україні територію. Вони були засуджені до початку бойових дій на Донбасі і продовжать відбувати покарання в українських в'язницях.

Про переміщення перших 42 засуджених з в'язниць ОРДЛО повідомила учасниця мінських переговорів по Донбасу, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні, в рамках домовленостей, раніше досягнутих на гуманітарній підгрупі в Мінську, відбулося переміщення засуджених ще до початку війни 2014 року, не пов'язаних з конфліктом. На підконтрольну української влади територію були переміщені 42 людини з окупованого Луганська. Вони хочуть і будуть відбувати свій термін покарання в українських в'язницях ", - повідомила Геращенко.

Вона підкреслила, що на сьогоднішній день в тюрмах на ерріторіі ОРДЛО знаходяться тисячі українських засуджених, які звернулися з проханням про переміщення в Україну. Є безліч фактів, що бойовики незаконно використовують засуджених як робочу силу.

Геращенко додала, що під час передачі українських засуджених, представникам ОРДЛО було в черговий раз запропоновано провести обмін ув'язненими 27 грудня по формулі 66 на 19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна зробила пропозицію Путіну з обміну заручниками, але він ігнорує її.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?