Україні цього не уникнути: Світовий банк зробив неочікуваний прогноз
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні цього не уникнути: Світовий банк зробив неочікуваний прогноз

Україні цього не уникнути: Світовий банк зробив неочікуваний прогноз
Джерело:  online.ua

Старший економіст Світового банку Олексій Случинський заявив, що пенсійний вік в Україні буде підвищуватися разом зі зростанням тривалості життя, передає ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

"Зараз у людини з мінімальним стажем є право виходу на пенсію в 60 років. Це досить низький рівень. З огляду на те, що ми живемо довше, з часом пенсійний вік буде підвищуватися. Рано чи пізно ми до цього питання повернемося", - сказав Случинський.

Окрім того, він наголосив, що деякі країни не піднімають пенсійний вік прямо зараз, але приймають рішення, що почнуть це робити, наприклад, через п'ять років.

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. Проте, це питання ще належить вирішувати в майбутньому", - заявив він.

Рішення про підвищення пенсійного віку буде технічним моментом, вважає представник Світового банку.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  з 1 березня 2019 року мільйонам українців осучаснять пенсії, у зв’язку з чим розмір виплат збільшиться на 12-17%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?