Готується потужний наступ: Ердоган виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Готується потужний наступ: Ердоган виступив з гучною заявою

Готується потужний наступ: Ердоган виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Турецький президент Реджеп Ердоган анонсував потужний наступ в Сирії, який готує турецька армія. Військова операція запланована заради відновлення миру в Сирії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

В рамках потужного наступу турецькі військові, за словами Ердогана, планують повністю розгромити терористичні формування, розташовані на сході від річки Євфрат. При цьому Ердоган запевнив, що метою операції ні в якому разі не будуть американські військовослужбовці, які перебувають на сході Сирії.

Слід зазначити, що східний берег річки Євфрат контролюється курдами, які разом з міжнародною коаліцією на чолі з США воювали в провінціях Ракка, Ель-Хасака і Дейр-ез-Зор проти терористів "Іламскької держави". В Анкарі курдське формування YPG вважають терористичною організацією, пов'язаної з Робочою партією Курдистану, яка з 1984 року боролася за відокремлення від Туреччини південно-східних провінцій країни, населених курдами, і створення там незалежної держави.

Ердоган переконаний, що якщо східний берег Євфрату буде зачищений від терористів, то це дозволить відкрити шлях до політичного врегулювання ситуації в Сирії. Він додав, що так як на сьогоднішній день в Сирії повністю ліквідовані терористи "Ісламської держави", то "прийшов час для розгону і інших терористичних угрупуваннь".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії звинуватили США в тому, що вони прикриваються в Сирії терористами для зміни політичного режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?