Ми намагалися: Меркель визнала провал переговорів з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми намагалися: Меркель визнала провал переговорів з Росією

Ми намагалися: Меркель визнала провал переговорів з Росією
Джерело:  online.ua

Росія категорично відмовилася від розширення місії ОБСЄ в Україні на Азовське море і Керченську протоку.

Про це повідомила Ангела Меркель у Бундестазі, відповідаючи на запитання парламентаріїв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Меркель підкреслила, що намагалася вмовити Москву на розширення місії ОБСЄ, так як вона до сих пір не може повноцінно функціонувати в Україні. Але ці спроби, за словами канцлерки Німеччини, не увінчалися успіхом.

"Ми намагалися домогтися розширення місії ОБСЄ на Керченську протоку і Азовське море, Росія це відхилила. При цьому в Москві запевнили, що нормальне судноплавство в Азовському морі можливо. Але за словами повинні послідувати вчинки", - підкреслила Меркель.

Нагадаємо, Росія напала на українські кораблі в Керченській протоці 25 листопада. Російські силовики спочатку обстріляли кораблі ВМС України, а після захопили їх разом з екіпажем. В даний час Росія утримує 24 моряків у полоні, влаштувавши над ними судилища за звинуваченням "у незаконному вторгненні в територіальні води РФ".

В Україні розцінили напад Росії в Азовському морі як відкритий акт агресії. Київ закликає НАТО ввести в Чорне море військові кораблі в рамках відповіді на агресію Росії і вимагає від Москви негайно звільнити моряків, які фактично є військовополоненими.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європарламент вимагає, щоб Путін негайно звільнив українських моряків і політв'язнів, незаконно утримуваних в російських в'язницях. Якщо Кремль не виконає цю вимогу, то ЄП вдасться до жорсткої відповіді у вигляді нових санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?