Нові тарифи на розмитнення "євроблях": Верховний суд України прийняв рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові тарифи на розмитнення "євроблях": Верховний суд України прийняв рішення

Нові тарифи на розмитнення "євроблях": Верховний суд України прийняв рішення
Джерело:  online.ua

Верховний суд України відмовився порушувати справи щодо оскарження законів про розмитнення і податки на "євробляхі", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт суду.

У повідомленні зазначено, що позов про скасування нових законів по "євробляхам" був спрямований ГО "Бюро добрих справ" до президента України та Верховної Ради, яких позивачі звинуватили у протиправному прийнятті законів про оподаткування і розмитнення авто іноземною реєстрації. Позивач стверджував, що законопроекти прийняті з порушенням регламенту ВР. На думку позивача, президент повинен був накласти вето на зазначені законопроекти, однак підписав їх.

У Верховному суді України пояснили, що розгляд справи про відповідність Конституції законів України, якщо була порушена встановлена Конституцією процедура їх розгляду, ухвалення або набрання чинності, віднесено до повноважень Конституційного Суду. Там же підкреслили, що Верховна Рада при розгляді і прийнятті законів не виконує владних управлінських функцій, а реалізує свої повноваження по законодавчій діяльності. Це стосується і повноважень президента щодо підписання законів, прийнятих Верховною Радою.

Слід зазначити, що "євробляхери" влаштували гучний протест, заблокувавши автодороги по всій країні, проти нових законів, які прийняла Верховна Рада і підписав президент Петро Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нові закони про розмитнення і податки на "євробляхі" вступили в силу в Україні 25 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?