У суді пояснили, чому поновили Насірова на посаді голови ДФС
Категорія
Україна
Дата публікації

У суді пояснили, чому поновили Насірова на посаді голови ДФС

У суді пояснили, чому поновили Насірова на посаді голови ДФС
Джерело:  online.ua

Суддя Окружного адмінсуду Києва Наталія Клименчук заявила, що рішення про звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби ґрунтувалось виключно на наявності в нього подвійного громадянства, що не вдалось довести, передає ONLINE.UA.

Вона додала, що у своєму позові Насіров спростовував таку інформацію, і через це вважав рішення протиправним. Також посадовець наполягав на тому, що рішення про його звільнення ухвалювали із порушенням, оскільки цьому не передувало відповідне подання прем'єр-міністра України.

"Суд встановив, що єдиним документом, у якому згадується наявність у Насірова подвійного громадянства, є адресований міністру фінансів України лист посольства Великобританії. У листі мовиться про надання Національному антикорупційному бюро якоїсь інформації щодо Насірова, зокрема про його британський паспорт. У листі також обіцяють надати матеріали, що підтверджують подвійне громадянство Насірова", - сказано в повідомленні.

Клименчук пояснила, що лист викликає певні сумніви. Усе тому, що хоч відправником листа і вказане посольство Великобританії, там відсутній підпис уповноваженого посла. Крім того, суду не надали обіцяні в тому листі матеріали, що підтверджують наявність у Насірова британського паспорта. Суддя додала, що суд не мав підстав, щоб визнати, що у Насірова є подвійне громадянство, тож рішення про звільнення його з посади голови ДФС визнали безпідставним.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сполучені Штати Америки вважають, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості. З такою заявою влада США виступила після поновлення на посаді ­ голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?