Знайдено ген, який дозволяє їсти і не набирати вагу
Категорія
Технології
Дата публікації

Знайдено ген, який дозволяє їсти і не набирати вагу

Знайдено ген, який дозволяє їсти і не набирати вагу
Джерело:  online.ua

Вченим з Університету Фліндерс вдалося встановити ген, який відповідає за збільшення ваги. Для цього вони провели чимало експерементів, передає ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Зазначається, що досліди проводилися на мишах, яких поділили на дві групи. У одній з них вчені блокували один єдиний ген – RCAN1. Обидві групи гризунів харчувалися жирною їжею. Через певний час дві групи мишей сфотографували.

"Миші на фото зліва, у яких блокували ген RCAN1, не погладшали у порівнянні з гризунами з іншої групи.Вчені пояснюють такий результат тим, що блокування гену допомагає у перетворенні нездорового "білого" жиру на більш здорову "буру" версію", - сказано в повідомленні.

За словами самих вчених, вони наблизилися до створення пігулки, яка дозволить їсти скільки хочеться та не гладшати. Ця таблетка допоможе людям спалювати більше калорій під час відпочинку. Дослідники зазначають, що вона не вплине на їх апетит.

"Це означає, що організм буде накопичувати менше жиру без необхідності зменшувати споживання їжі або більше займатися фізичними вправами", – прокоментував керівник дослідження професор Деміен Кітінг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  здоровим людям хліб необхідно їсти щодня,  адже саме він є здоровим джерелом клітковини, вітамінів і мікроелементів – зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?