"Росія не зупиниться": відомі політики просять Трампа допомогти Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія не зупиниться": відомі політики просять Трампа допомогти Україні

"Росія не зупиниться": відомі політики просять Трампа допомогти Україні
Джерело:  online.ua

Авторитетні аналітики, експерти, колишні урядовці та посли США звернулися до американського лідера Дональда Трампа з проханням відреагувати на агресію Росії – надати додаткову допомогу Україні у секторі безпеки. Вони також просять голову Білого дому збільшити тиск на Путіна.

Відкритий лист до Трампа опублікував аналітичний центр CEPA, передає ONLINE.UA.

"РФ порушує один із найстаріших і найсвятіших для Америки принципів: свободу судноплавства у міжнародних водах. Росія не зупиниться, доки Захід не підвищить геополітичну ціну для неї", – йдеться у листі.

Документ підписали 47 відомих експертів, колишніх чиновників та екс-послів. Усі вони закликають Трампа збільшити тиск на Кремль через незаконні дії Путіна в Керченській протоці.

Підписанти акцентують увагу на необхідності надати Україні додаткову допомогу у секторі безпеки. Так, дипломати закликають підвищити боєздатність українських Військово-морських сил, надавши радари, ракетні системи берегової охорони, розвіддані та патрульні кораблі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американський глава Дональд Трамп жорстко засудив президента Росії Володимира Путіна за дії в Керченській протоці і його подальші плани по Україні. Він заявив, що не може дозволити і допустити "певні речі", які Росія планує зробити проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?