Євросоюз не буде вводити нові санкції проти РФ: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз не буде вводити нові санкції проти РФ: що сталося

Євросоюз не буде вводити нові санкції проти РФ: що сталося
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу не буде вводити нові санкції проти Росії, проте запропонує допомогу українським регіонам, постраждалим від дій РФ в Азовському морі. Про це повідомляє Euractiv, посилаючись на проект висновків саміту, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що у проекті не згадується про розгляд подальших санкцій проти Росії через відсутність згоди між державами-членами.

"Дипломати розраховують на продовження існуючих санкцій, але не досягнуто консенсусу щодо збільшення тиску, до якого закликають низка країн.Один із німецьких дипломатів підтвердив, що у Євросоюзі відсутній консенсус щодо введення нових санкцій проти Росії через дії в Азовському морі", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що ЄС готує пропозицію щодо фінансових та інших заходів, спрямованих на допомогу районам Східної України, які відчувають негативний ефект через те, що Росія заважає вільному судноплавству в Азовському морі.

"ЄС готовий прийняти заходи щодо подальшого зміцнення своєї підтримки на користь постраждалих регіонів України", - йдеться у висновках.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  санкції Євросоюзу, прив’язані до мінських домовленостей, не працюють, тому необхідно терміново створити механізм санкцій, пов’язаний з порушеннями міжнародного права і прав людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?