Релігієзнавець: УПЦ МП визнала, що нею керує Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

Релігієзнавець: УПЦ МП визнала, що нею керує Кремль

Релігієзнавець: УПЦ МП визнала, що нею керує Кремль
Джерело:  online.ua

УПЦ МП, яка відмовилася визнавати рішення Константинополя щодо Єдиної помісної церкви, розтоптала всі канони й показала, що їхню політику диктують з Кремля . З даною заявою виступив член комітету ВР з питань культури і духовності та релігієзнавець Віктор Єленський, передає ONLINE.UA.

"Раптом Московський патріархат оголошує, що все одно не буде їх (канони, – 24 канал) визнавати. Навіть ціною того, що ми (УПЦ МП, – ред.) станемо розкольниками для всього світу. Тобто проблема вона звичайно розташована в Москві. Москва хоче зберігати цей розкол в Україні, хоче його поглиблювати, хоче його посилювати", – наголосив релігієзнавець.

Він підкреслив, що в таких умовах все залежить від мудрості вірян майбутньої автокефальної церкви та тих, хто належить до Московського патріархату.

"Вселенський патріарх, його богослови пояснили Московському патріархату в якому канонічному стані він зараз перебуває. Московський патріархат, який завжди говорив про канонічність, про канони й так далі. Зараз ці канони просто розтоптав і ще раз довів, що його сказати б, політика, яку він здійснює в Україні - це політика, що керується виключно з Кремля", – заявив Єленський.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  в Україні будуть повністю захищати права єпископів УПЦ МП на вільний вибір церковної юрисдикції. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?