Більшість росіян звинувачують в бідах Росії Путіна - опитування
Категорія
Світ
Дата публікації

Більшість росіян звинувачують в бідах Росії Путіна - опитування

Більшість росіян звинувачують в бідах Росії Путіна - опитування
Джерело:  online.ua

Відповідальність за проблеми в Росії і зростання вартості життя несе президент Володимир Путін - в цьому переконані 55% росіян, передає ONLINE.UA з посиланням на  результати соцопитування Левада-центру.

Також зазначається, що 37% відсотків опитаних впевнені, що в бідах винен уряд, 21% – що прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

"Найменше відповідальні за проблеми і зростання вартості життя в Росії, на думку росіян, губернатори і місцева влада (13%) і бізнес (5%).При цьому 55% опитаних на питання, хто несе відповідальність за економічні успіхи країни і зростання добробуту населення, заявили що це Путін, 13% – уряд, 4% – Медведєв", - сказано в повідомленні.

Окрім того, респонденти відповіли на питання, чи можливі протести в їхніх населених пунктах: тільки 37% опитаних заявили, що це цілком можливо, 59% вважають, що протести малоймовірні. Варто зазначити, що брати участь в протесті готові ще менше – 30%, 66% не готові протестувати.

Опитування проводилося 22-28 листопада 2018 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення обсягом 1600 осіб у віці від 18 років і старше в 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що і  рейтинг довіри росіян до Путіна впав до історичного мінімуму. На даний момент тільки 58% респондентів вважають, що Путін "цілком заслуговує" довіри, тоді як в 2017 році йому довіряли 75% опитаних. При цьому 13% людей кажуть, що президент "зовсім не заслуговує" довіри — в минулому році проти Путіна виступали лише 4%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?