В НАТО вирішили посилити військову допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО вирішили посилити військову допомогу Україні

В НАТО вирішили посилити військову допомогу Україні

Генеральний секретар Єнс Столтенберг на спільній прес-конференції з президентом Порошенком у штаб-квартирі НАТО заявив, що Північноатлантичний альянс у найближчі тижні має намір передати українським військовим обладнання для захищеного зв’язку, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Я щойно повідомив президенту Порошенку, що ми доставимо обладнання для захищеного зв’язку до української армії до кінця року", - заявив він.

За словами генсека, цей крок стане одним із проявів реакції на російську агресію в Чорному морі, нагадавши, що Альянс вже надає допомогу ЗСУ через трастові фонди, в тому числі – через фонд, що опікується реформою комунікаційної системи української армії. Окрім того, він додав, що НАТО одноголосно засуджує російську агресію.

"Не може бути виправдання використанню сили проти українських моряків та кораблів. Росія має невідкладно звільнити моряків та повернути захоплені кораблі", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?