Арештована у США "шпигунка" Бутіна здала російського куратора
Категорія
Світ
Дата публікації

Арештована у США "шпигунка" Бутіна здала російського куратора

Арештована у США "шпигунка" Бутіна здала російського куратора
Джерело:  online.ua

Росіянка Марія Бутіна, яку в США звинувачують у шпигунстві на користь Кремля, назвала свого російського куратора та готується визнати провину. Про це пише CNN із посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

Вказано, що жінка розповіла правоохоронцям про американця, з яким вона вступила в змову, щоб проникнути в політичні кола США, і російського чиновника, який керував її діями.

"Цим росіянином ймовірно є колишній високопосадовець Олександр Торшин. Він обіймав кілька керівних посад у російському уряді і нещодавно пішов з посади заступника голови Центрального банку РФ.Також Бутіна надає слідству інформацію про свого американського бойфренда, представника Республіканської партії Пола Еріксона. Він нібито допоміг їй проникнути в консервативні політичні кола та виявити політично впливових людей", - сказано в повідомленні.

Ім’я Еріксона 15 разів згадується у документах про визнання провини Бутіної. Чоловіку не пред'явили ніяких звинувачень, але він знаходиться під пильною увагою правоохоронців. Зазначається, що 13 грудня Бутіна має визнати провину у змові під час засідання у Федеральному суді округу Колумбія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російську шпигунку  Марію Бутіну взяли під варту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?