Не тільки Україна: США пояснили, хто наступним може стати жертвою агресії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Не тільки Україна: США пояснили, хто наступним може стати жертвою агресії РФ

Не тільки Україна: США пояснили, хто наступним може стати жертвою агресії РФ
Джерело:  online.ua

Угорщина повинна відновити добрі відносини з Україною і не намагатися заблокувати співпрацю Києва з НАТО. З даною заявою виступив посол США в Будапешті Девід Корнштейн, передає ONLINE.UA з посиланням Reuters.

"Якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передній лінії російської агресії", - сказав він парламентському комітету.

Окрім того, посол зазначив, що Угорщина має "визначити пріоритети альянсів", адже Росія несе нову загрозу Україні та Європі.

"Зараз більше, ніж коли-небудь, Росія випробовує Захід... Ми глибоко переконані, що для союзників по НАТО найкращий спосіб просувати реформи в Україні - це розмовляти з Україною, а не блокувати участі України в НАТО", - додав він.

За словами посла, Угорщина, яка сильно залежить від російської нафти й газу, грає з вогнем, заграючи з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Нам слід пам'ятати про загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперським. Якщо Україні не вдасться, Угорщина буде на передній лінії російської агресії", - сказав він.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  влада США попередила Росію про можливість військової відповіді на агресію в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?