Що вплинуло на інфляцію в Україні - відповідь НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що вплинуло на інфляцію в Україні - відповідь НБУ

Що вплинуло на інфляцію в Україні - відповідь НБУ
Джерело:  online.ua

Інфляція в Україні почала поступово послаблюватися через високі врожаї соняшнику та кукурудзи, а також через падіння світових цін на нафту та домовленість між США та Китаєм про призупинення торговельної війни. Про це повідомляють у прес-службі Національного банку України, передає ONLINE.UA.

Також регулятор заявляє про більш сприятливу ситуацію на світових ринках капіталу. Все через очікування менш жорсткої монетарної політики Федеральної резервної системи США.

"Окреслені фактори разом зі стриманою фіскальною політикою зумовили зростання чистої пропозиції іноземної валюти на міжбанківському ринку і зміцнення курсу гривні в листопаді-грудні. Як наслідок, Національний банк отримав можливість поповнювати міжнародні резерви", — повідомили в Нацбанку.

Окрім того, зазначається, що завдяки сприятливим умовам на світових ринках, Нацбанк за четвертий квартал 2018 року купив на 700 мільйонів доларів більше ніж продав на міжбанківському ринку.У Нацбанку додали, що дуже важливим є також значний прогрес в продовженні співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Національний банк України дав завдання банкам поповнити банкомати готівкою, щоб задовольнити можливе збільшення попиту населення на готівку у зв’язку з введенням воєнного стану. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?