"Росія готується до світової війни": в РНБО зробили тривожний прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія готується до світової війни": в РНБО зробили тривожний прогноз

"Росія готується до світової війни": в РНБО зробили тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров заявив, що загарбання України не є кінцевою метою РФ, а лише елементом підготовки до більш широкого наступу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.

"Якщо подивитися на сучасні російські військові ініціативи, можна сказати, що це не тільки підготовка до війни з Україною, це один з елементів більш широкого стратегічного розгортання російської наступальної машини. Вона йде від Північного моря аж до Сирії. Фактично можна говорити про підготовку до світової війни", - сказав В. Петров.

 На його думку,  глобальний конфлікт може розгорнутися вже у найближчі роки.

"Зараз усі плани переозброєння великих держав, зокрема, РФ, заплановані на 2023-2025 роки. Світ може бути готовим до глобального конфлікту буквально за 6 років, але він може розпочатись і раніше. У гіпотетичній третій світовій війні Росія, посилена ресурсами України - це буде зовсім інша Росія", - пояснив Петров.

За його словами, наступний рік стане принципово важливим для нашої держави, зокрема, у зв'язку із президентськими та парламентськими виборами, у які намагатиметься втрутитись агресор.

Як повідомляв ONLINE.UА, в Кремлі не погоджуються, що захоплення росіянами українських човнів та їхнього екіпажу біля Керченської протоки можна назвати війною. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?