"Це тортури": влада РФ висунула США гучні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

"Це тортури": влада РФ висунула США гучні звинувачення

"Це тортури": влада РФ висунула США гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Влада РФ агресивно відреагувала на визнання провини заарештованої у США за підозрою в шпигунстві росіянки Марії Бутіної. В Москві заявляють, що вона давала свідчення під тиском, а американські тюремники взагалі позбавляють росіянку сну, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Хвалене американське правосуддя у справі Бутіної – це приклад сучасної політичної інквізиції. Всі звинувачення – сфабриковані, весь процес явно політизований, починаючи з того, що затримали її напередодні зустрічі президентів Росії і США в Гельсінкі, і навряд чи це було збігом", - заявив глава комітету Державної думи з міжнародних справ Леонід Слуцький.

Він стверджує, що Бутіна визнала провину "під тиском", хоча сама росіянка заперечує, що утримання в одиночній камері могло якось вплинути на її рішення.

"Фактично її позбавляють сну. Або ти виходиш погуляти і розмовляєш зі своїми близькими (що, безумовно, для неї важливо), або спиш. Це неприпустимо. На жаль, це явне порушення Конвенції з прав людини. Згідно з цим документом позбавлення сну – це один із різновидів тортур", – прокоментував ситуацію віце-президент російського підрозділу Міжнародного комітету захисту прав людини при ООН Іван Мельников.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіянка Марія Бутіна, яку в США звинувачують у шпигунстві на користь Кремля, назвала свого російського куратора та готується визнати провину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?