В УПЦ МП виступили з неочікуваною заявою напередодні Об'єднавчого собору
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ МП виступили з неочікуваною заявою напередодні Об'єднавчого собору

В УПЦ МП виступили з неочікуваною заявою напередодні Об'єднавчого собору
Джерело:  interfax.com.ua

В УПЦ МП заявили, що не будуть перешкоджати проведенню Об'єднавчого собору щодо створення Єдиної помісної православної церкви 15 грудня та влаштовувати провокації в який-небудь день. Про це повідомив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП, протоієрей Микола Данилевич, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Окрім того, він стверджує, що інформація СБУ про те, що за участі настоятеля Києво-Печерської лаври планувались провокації щодо Об'єднавчого собору, нібито стала новиною і в самому Московському патріархаті.

"Ми, як Українська православна церква, не влаштовуємо і не влаштовуватимемо жодних провокацій, жодних протестів проти Томосу. Можу офіційно заявити, що церква не планує будь-яких форм протесту проти "Об'єднавчого собору", який відбудеться в Києві 15 грудня. Ми жодним чином не будемо перешкоджати, але й не братимемо участі в цьому Соборі", – сказав він.

Данилевич зазначив, що вранці 14 грудня віряни УПЦ МП хочуть зібратися на "мирне молитовне стояння" і висловити таким чином свою незгоду з втручанням влади у справи церкви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава РПЦ несподівано визнав, що незалежна держава дійсно має право на незалежну церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?