Рекордний борг: в МВФ повідомили тривожну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рекордний борг: в МВФ повідомили тривожну новину

Рекордний борг: в МВФ повідомили тривожну новину
Джерело:  online.ua

В Міжнародному валютному фонді повідомляють, що обсяг державного та приватного боргу в світі торік досяг рекордних $184 трлн - це еквівалентно 225% глобального валового внутрішнього продукту, передає ONLINE.UAз посиланням на звіт МВФ.

 Зазначається, що в середньому світовий борг зараз перевищує $86 тисяч під час перерахунку на людину, що більш ніж в 2,5 рази перевищує середній дохід у розрахунку на душу населення.

"У трійку найбільших світових позичальників входять США, Китай і Японія. На ці країни припадає більше половини обсягу глобальних боргів, що перевищує їхню частку в загальносвітовому виробництві", - сказано в повідомленні.

Як відомо, МВФ враховує в своїх розрахунках дані з 190 держав.

Варто зазначити, що в Міжнародному валютному фонді в найближчі роки прогнозують настання нової світової фінансової кризи через падіння вартості основних сировинних продуктів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в рамках домовленості України з МВФ ціна на газ для населення може зрости ще на 40%, адже програма співпраці з кредитором передбачає доведення ціни до ринкової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?