Міненерго підготувало нові норми споживання газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міненерго підготувало нові норми споживання газу

Міненерго підготувало нові норми споживання газу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

В Міненерго розробили нові норми споживання газу для побутових споживачів без лічильників. Відповідний документ 14 грудня оприлюднено для громадського обговорення, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Вказано, що пропонується встановити норму споживання газу на одну особу для домогосподарств з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням на рівні 5,8 куб м на період з квітня по вересень, і на рівні 8,8 куб м на період з жовтня по березень (було 3,3 куб м круглий рік).

"Норма споживання для домогосподарств з газовою плитою і за відсутності ЦГВ і газового водонагрівача в разі прийняття проекту постанови складе 8,3 куб м на квітень - вересень і 13,7 куб м на жовтень - березень (було 5,4 куб м круглий рік).Своєю чергою, споживання газу на одну особу для домогосподарств із газовою плитою і водонагрівачем пропонується закріпити на рівні 20 куб м на період з квітня по вересень, 25 куб м - на жовтень - березень (було 10,5 куб м круглий рік)", - сказано в повідомленні.

 На випадок відсутності централізованого гарячого водопостачання норму споживання на одну людину для першої категорії домогосподарств пропонується закріпити на рівні 8,3 куб м (квітень - вересень) і 13,7 куб м (жовтень - березень).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  тарифи на газ в Україні будуть підвищуватися тричі  — в квітні 2019 року ціни на газ можуть підвищити майже до 10 тисяч гривень за м3, а в 2020 році — до 12 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?