Об'єднавчий собор: хто стане главою автокефальної церкви України
Категорія
Україна
Дата публікації

Об'єднавчий собор: хто стане главою автокефальної церкви України

Об'єднавчий собор: хто стане главою автокефальної церкви України

15 грудня в Києві відбудеться Об'єднавчий собор, на якому виберуть главу автокефальної церкви України. Нову українську православну церкву очолить предстоятель з титулом Митрополит Київський.

Про те, що Митрополит Київський очолить автокефальну церкву України, йдеться в проекті Статуту, який потрапив у розпорядження УП, передає ONLINE.UА.

Статут нової української церкви, що потрапив в розпорядження джерела, є початковим варіантом проекту, який затвердив Вселенський патріархат на Синоді 29 листопада. За останні дні в цей документ було внесено кілька правок.

Як зазначено в проекті Статуту, глава нової української церкви не отримає титул патріарха, хоча єдина помісна церква України стане незалежною і рівноправною з іншими помісними церквами. Крім предстоятеля, в Синод автокефальної церкви України потраплять 12 архієреїв - термін їх повноважень буде складати 1 рік.

Слід зазначити, що Томос про автокефалію української церкви буде вручений її обраному предстоятелю не на Об'єднавчому соборі. Майбутній глава Єдиної помісної православної церкви отримає його в Константинополі 6 січня 2019 року.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Московський патріарх Кирило вважає, що УПЦ не можна надавати незалежність, так як її "розкольники погублять життя інших людей", хоча і визнає, що в незалежній країні повинна бути незалежна церква.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?