Крим нічого спільного з Україною не має: Росія в ООН зробила нову скандальну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Крим нічого спільного з Україною не має: Росія в ООН зробила нову скандальну заяву

Крим нічого спільного з Україною не має: Росія в ООН зробила нову скандальну заяву
Джерело:  online.ua

Росія проти діяльності Місії Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) в Україні, так як план її роботи "свідомо не здійснимий" через "російський" Крим.

З такою заявою виступив заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Чумаков в ході виступу в п'ятому комітеті Генасамблеї ООН, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на сайт постійного представництва РФ при ООН.

Чумаков знову заявив про "права" Росії на український Крим, в зв'язку з чим, на його думку, Місія Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Україні, яка поширюється на територію півострова, порушує російське законодавство.

"Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь нічого спільного з Україною не мають. Вони є невід'ємними суб'єктами Росії, тому не можуть входити в мандат зазначеної структури", - підкреслив Чумаков.

Тому російська сторона наполягає на тому, щоб Місія УВКПЛ була припинена. Також в Москві вимагають, щоб в ООН надали офіційний текст рішення про створення цієї Місії та її "польової присутності" в Україні. Крім цього, у Путіна наполягають на тому, щоб цю Місію припинили фінансувати з бюджету ООН, так як, на думку Чумакова, вона є "квазіооновською структурою", яка здійснює неправомірні дії проти Росії.

"Розраховуємо, що після отримання відповідей на поставлені питання делегації зможуть об'єктивно поглянути на проект резолюції про фінансування якоїсь "Місії УВКПЛ в Україні" і відмовитися від виділення ресурсів з регулярного бюджету ООН на її свідомо нездійсненну діяльність щодо регіонів Росії", - підсумував російський дипломат .

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що російська окупаційна влада планує змінити межі Севастополя в анексованому Криму. Окупанти хочуть, щоб територія Севастополя повернулася в межі часів СРСР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?