Ще один регіон України повністю відмовився від російської мови
Категорія
Україна
Дата публікації

Ще один регіон України повністю відмовився від російської мови

Ще один регіон України повністю відмовився від російської мови
Джерело:  online.ua

На Херсонщині прийняли остаточне рішення щодо позбавлення російської мови статусу регіональної на території області. Відповідне рішення Херсонська обласна рада прийняла 14 грудня, повідомляє ONLINE.UA.

Повна відмова від російської мови на Херсонщині підтримали 46 депутатів облради з 64. При цьому в самому Херсоні російську мову позбавили статусу регіональної ще 19 жовтня поточного року.

Нагадаємо, російська мова отримала статус регіональної в Херсоні в серпні 2012 року, коли президентом України був Віктор Янукович. Цей статус передбачав встановлення офіційного використання російської мови в роботі місцевих органів самоврядування.

На початку 2018 року Конституційний суд України скасував дію Закону про засади мовної політики, на підставі якого російська мова отримала в Херсоні статус регіональної. Влітку цього року суд прийняв рішення по Миколаєву, де, також як і в Херсоні, російська мова мала статус регіональної. Суд визнав, що рішення облради, згідно з яким російська язий отримала статус регіональної, було недійсним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні ввели нові правила для отримання українського громадянст ва. Відтепер, усі охочі стати громадянами України будуть зобов'язані пройти сертифікаційний іспит з української мови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?