Як проходить Об'єднавчий собор в Києві: у Порошенка опублікували цікаве фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Як проходить Об'єднавчий собор в Києві: у Порошенка опублікували цікаве фото

Як проходить Об'єднавчий собор в Києві: у Порошенка опублікували цікаве фото
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко бере участь в Об'єднавчому соборі, який проходить в Києві в соборі Святої Софії 15 грудня. Президента України посадили в президію Собору, хоч він і не приймає участі в прийнятті історичних рішень по автокефалії УПЦ.

Як проходить Об'єднавчий собор в Києві показав на фото прес-серктарь президента України Святослав Цеголко, повідомляє ONLINE.UA.

Слід зазначити, що президент України Петро Порошенко бере участь у Об'єднавчому соборі в якості почесного гостя. Як і всі присутні, він був запрошений на Собор особисто Вселенським патріархом Варфоломієм.

 Порошенко приймає участь у Об'єднавчому соборі в Києві (фото - facebook.com/svyatoslav.tsegolko)

На фото з Об'єднавчого собору видно, що Порошенко сидить за столом третім зліва. По праву руку від нього знаходиться головуючий митрополит Еммануїл Гальський.

Додамо, Об'єднавчий собор в Києві почався із запізненням і вже триває понад три години. Історичного рішення про проголошення створення незалежної української церкви з нетерпінням чекають тисячі українців, які зібралися на Софійській площі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в собор Святої Софії на Об'єднавчий собор приїхали двоє представників московського патріархату, незважаючи на протест РПЦ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?