Доля Паризької кліматичної угоди вирішена: про що домовилися на Конференції ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Доля Паризької кліматичної угоди вирішена: про що домовилися на Конференції ООН

Доля Паризької кліматичної угоди вирішена: про що домовилися на Конференції ООН
Джерело:  online.ua

На Всесвітній конференції ООН нарешті були прийняті правила реалізації Паризького кліматичної угоди, яку в 2015 році підписали 194 країни. Доля важливого документа була вирішена близько опівночі 16 грудня в Катовіце, де учасники Конференції ООН протягом декількох днів не могли прийти до домовленості, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Відзначається, що Всесвітня конференція ООН повинна була звершиться ще 14 грудня, але так як учасникам не вдалося прийти до єдиної думки по правилам реалізації Паризької кліматичної угоди, то довелося продовжити захід, поки не був досягнутий важливий консенсус.

Головним підсумком Всесвітньої конференції ООН стало те, що країни домовилися не допустити підвищення середньої температури на планеті більш ніж на 2 градуси Цельсія до 2100 року. В рамках правил реалізації Паризької кліматичної угоди, країни-підписанти взяли на себе зобов'язання щодо участі в міжнародних проектах щодо зниження викидів парникових газів і моніторингу глобальної ситуації.

"На 90% правила складаються з звітності і моніторингу. У них йдеться про те, як країни повинні доповідати про те, що вони роблять з викидами парникових газів, а також на добровільних засадах розповідати про кроки в області адаптації до змін клімату. У 2023 році на основі даних, наданих різними країнами, планується підготувати доповідь про те, як світ справляється з поставленими завданнями. Крім того, багато деталей і тонкощі залишено на доопрацювання в 2019 році, в тому числі і за міжнародними проектами і співробітництву", - зазначив представник Світового фонду дикої природи Олексій Кокорін, який брав участь в переговорному процесі в якості спостерігача.

Він підкреслив, що в угоді також йдеться про фінансування бідних і уразливих держав, яке взяли на себе розвинені країни. Зокрема, Німеччина і Японія в найближчі чотири роки будуть виділяти по 1,5 млрд доларів в Зелений кліматичний фонд. Внески також пообіцяли зробити Франція, Норвегія і Фінляндія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що незабаром температура на Землі може піднятися на 4-5 градусів Цельсія, що перетворить Землю в смертоносну теплицю. З такими невтішними прогнозами виступили експерти, які досліджують тему глобального потепління на Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?