Остаточно втратив титул: глава УПЦ МП Онуфрій більше не митрополит Київський
Категорія
Україна
Дата публікації

Остаточно втратив титул: глава УПЦ МП Онуфрій більше не митрополит Київський

Остаточно втратив титул: глава УПЦ МП Онуфрій більше не митрополит Київський
Джерело:  online.ua

Глава УПЦ МП остаточно втратив титул - після того, як 15 грудня проголосили створення Православної церкви України і обрали її предстоятеля, Онуфрій більше не митрополит Київський.

Про це повідомив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій Зоря, передає ONLINE.UA.

Представник УПЦ КП нагадав, що раніше про позбавлення титулу митрополита Київського Онуфрію повідомляв Вселенський патріарх Варфоломій в листі. У ньому уточнювалося, що з моменту обрання канонічного предстоятеля православної церкви України Онуфрій втрачає право на титул митрополита Київського.

"Тобто з точки зору вселенського православ'я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, а канонам відповідає якраз перебування в помісної Української православної церкви", - пояснив архієпископ.

Євстратій додав при цьому, що з точки державного законодавства, російська церква може існувати в Україні, але він упевнений, що віруючі будуть поступово переходити в Православну українську церкву, створення якої проголосив Об'єднавчий собор 15 грудня.

Слід додати, що РПЦ вже відреагувала на створення Парвославной церкви України. У патріарха Кирила заявили, що канонічне значення Об'єднавчого собору, який відбувся в Києві, "мізерно".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто став предстоятелем новоствореної автокефальної церкви України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?