Прислухайтеся до побоювань: США звернулися із закликом до Німеччини
Категорія
Політика
Дата публікації

Прислухайтеся до побоювань: США звернулися із закликом до Німеччини

Прислухайтеся до побоювань: США звернулися із закликом до Німеччини
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон привітав прийняту Європарламентом резолюцію, спрямовану на залучення Росії до відповідальності за агресію проти України. У документі засуджується будівництво російського трубопроводу "Північний потік-2", тому в США закликали Німеччину прислухатися до побоювань сусідніх країн і відмовитися від цього "політичного проекту".

Про це йдеться в заяві Держдепу США, опублікованій на сайті дипломатичного відомства, повідомляє ONLINE.UA.

У Держдепі США підкреслили важливу роль України в поставках енергоносіїв до Європи, де бачать загрозу в "Північному потоці-2". Вашингтон звернувся до Берліна з проханням приєднатися до єдиного європейського фронту проти агресії Кремля і відмовитися від російського газопроводу.

Також в заяві американського дипвідомства вітається одноголосне рішення, прийняте на саміті ЄС, щодо продовження санкцій проти Росії.

"Ми підтримуємо позицію ЄС про те, що напад Росії на українські судна в Чорному морі 25 листопада є порушенням міжнародного права, і вітаємо зусилля ЄС з надання підтримки тим районам України, на яких негативно відбивається агресія Росії в Азовському морі", - додали в Держдепі, запевнивши, що США продовжать залучати Росію до відповідальності за її дії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Бундестазі закликали владу Німеччини терміново переглянути спірний проект газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?