Про контакти не може йти мови: в Білорусі назвали нову православну церкву України "розкольницькою"
Категорія
Україна
Дата публікації

Про контакти не може йти мови: в Білорусі назвали нову православну церкву України "розкольницькою"

Про контакти не може йти мови: в Білорусі назвали нову православну церкву України "розкольницькою"
Джерело:  online.ua

Новостворена Православна церква України є "розкольницькою", тому Білоруська православна церква не буде підтримувати з нею контакти.

Про це заявив голова Синодального інформаційного відділу Білоруської православної церкви (екзархат РПЦ), протоієрей Сергій Лепін, повідомляє ONLINE.UA.

"Ця церква для нас з формальної точки зору є розкольницькою, і про контакти не може йти мови", - заявив Лепин.

Представник Білоруської православної церкви, яка є частиною РПЦ, підкреслив, що контакти з єдиною помісною церквою України, створення якої проголосив Об'єднавчий собор 15 грудня в Києві, можливі в загальногромадянської перспективі. Лепін висловив надію, що вони будуть "добросусідськими", а в Україні не пудут переслідувати і карати прихильників Московського патріархату.

Слід зазначити, що в російській Держдумі також різко відреагували на створення в Україні єдиної православної церкви. Там порівняли її "з церквою гітлерівської Німеччини в тридцяті роки минулого століття".

При цьому багато країн вже привітали Україну зі створенням автокефальної церкви. Зокрема, в посольстві США в Києві назвали рішення Об'єднавчого собору історичним.

"Ми вітаємо Україну з сьогоднішньою історичним собором і створенням помісної, незалежної Української православної церкви і гаряче вітаємо митрополита Єпіфанія з постом глави нової церкви. Ми підтримуємо право всіх українців вірити на власний розсуд. Терпимість і стриманість є ключем до мирного перехідного періоду, щоб люди з різними релігійними переконаннями могли жити і процвітати разом ", - йдеться в повідомленні американського посольства в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава УПЦ МП Онуфрій офіційно позбувся титулу митрополита Київського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?